Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Aanranding in Rozebroeken door asielzoekers: “Verblijfsrecht afnemen”

Aanranding in Rozebroeken door asielzoekers: “Verblijfsrecht afnemen”
Lokaal @ Vlaams Belang

Donderdagnamiddag werden verschillende tienermeisjes aangerand door twee minderjarige asielzoekers in het zwembad van Rozebroeken. Gelukkig konden redders snel ingrijpen en de daders konden ingerekend worden door de politie. Ze werden op de zwarte lijst van het zwembad geplaatst, maar zijn ondertussen wel weer in vrijheid gesteld. “Het is niet het eerste voorval met zogenaamde ‘jongeren’ in Rozebroeken”, reageert de fractieleider van het Gentse Vlaams Belang Johan Deckmyn. “Dat de twee asielzoekers momenteel weer vrij zijn, is een slag in het gezicht van de slachtoffers. Sterker: wie als asielzoeker hier criminele feiten pleegt, moet zijn verblijfsrecht verliezen.”

De aanranding van verschillende tienermeisjes die donderdag plaatsvond is niet het eerste voorval in het zwembadcomplex van Rozebroeken. Reeds in 2019 kwam een anonieme medewerker van het zwembad naar buiten met het schokkende verhaal dat de incidenten zich opstapelen, maar dat de directie op de rem stond om de politie erbij te halen of al te veel ruchtbaarheid te geven aan de feiten. “Het is duidelijk dat de redders juist gehandeld hebben door de politie er dit keer wel meteen bij te halen”, zegt Deckmyn. “Maar dit voorval toont aan dat de overlast nog steeds aanhoudt.”

“Mensen die hier zogezegd bescherming aanvragen, maar tegelijkertijd tienermeisjes aanranden, hebben hier niks te zoeken”

Dat de daders het statuut van asielzoeker hebben en ondertussen weer zijn vrijgelaten zet kwaad bloed bij de Gentse fractieleider. “Mensen die hier zogezegd bescherming aanvragen, maar tegelijkertijd tienermeisjes aanranden, hebben hier niks te zoeken”, reageert hij stellig. “Dat zij nu weer op vrije voeten zijn is een slag in het gezicht van de slachtoffers en iedereen die ooit met seksueel geweld werd geconfronteerd. Niets houdt hen tegen om morgen gewoon dezelfde feiten te plegen in een ander zwembad.” Volgens Deckmyn moeten asielzoekers die misbruik maken van onze gastvrijheid en criminele feiten plegen onmiddellijk hun verblijfsrechten verliezen.

Deckmyn besluit met een oproep om eindelijk echt werk te maken van een harde aanpak en nultolerantie. “We mogen dergelijke zwembadterreur nooit minimaliseren of afdoen als onvermijdelijk.” Hij kondigt dan ook aan het stadsbestuur zo snel mogelijk te ondervragen over de kwestie.