menu
Word Lid
Barbara Pas en Chris Janssens bezoeken Gentse Kerstmarkt

Fractieleiders voor het Vlaams Belang Chris Janssens (Vlaams Parlement) en Barbara Pas (Kamer) hebben zaterdag de Kerstmarkt bezocht in Gent. “Uit voorliefde voor onze tradities zoals Kerst, maar toch vooral ook voor een gezellige babbel met onze mensen.” De Gentse partij-afdeling verwelkomde de kopstukken hartelijk. Het Vlaams Belang trakteerde de aanwezigen op glühwein of een ander drankje en sympathisanten konden ook een ‘warmtepad’ krijgen met een Vlaamse Leeuw op afgebeeld.

Zaterdagnamiddag trokken Barbara Pas en Chris Janssens naar de Gentse Korenmarkt. Vanuit ‘Richard's bar’ trakteerden de Vlaams Belang-fractieleiders op glühwein, maar er werd ook met tal van voorbijgangers en bezoekers gesproken. Niettegenstaande de populariteit en gezelligheid van de kerstmarkt, hebben veel mensen door de energiecrisis immers ernstige zorgen.

“Het spreekt voor zich dat het Vlaams Belang een warm hart heeft voor onze eigen gebruiken en tradities”, reageert Pas. “Kerstmis - en de bijhorende kerstmarkten - zijn daar uiteraard een belangrijk onderdeel van. Maar het is vooral en gezellig samenzijn en een babbel slaan. Als volkspartij zijn we niet alleen een partij van, door en voor onze mensen, maar ook tussen onze mensen.”

“En we vinden het ontzettend fijn dat we met dit bezoek een klein beetje figuurlijke warmte kunnen aanbieden”, zegt ook Gents partijvoorzitter Jonas Naeyaert. “Maar door de energiecrisis hebben mensen ook een groot tekort aan letterlijke warmte. En net nu de crisis het hardst toeslaat, begint burgemeester Mathias De Clercq ook nog eens te besparen op onze mensen door de prijzen in de rusthuizen te verhogen, van Ivagozakken, van water … Zelfs op onze politie en brandweer wordt bespaard. Met deze kerstmarktbezoeken steken we onze mensen een hart onder de riem. Maar maken we ook de belofte dat we de strijd niet zullen opgeven voor een eerlijker en socialer beleid: in de Kamer, in het Vlaams Parlement en in de Gentse gemeenteraad!”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF