menu
Word Lid
“Bevries parkeertarieven tot einde legislatuur!”

Het Gentse stadsbestuur kondigde aan de parkeertarieven in de stad met meer dan 10 procent op te zullen trekken. De duurdere parkeertarieven zullen zowel op straat als in de ondergrondse parkings gelden. Volgens schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) ‘dwingt de inflatie het stadsbestuur om hogere parkeertarieven’ op te leggen. “Dat is een flauw excuus gezien de nu al torenhoge parkeertarieven in Gent,” zo reageert gemeenteraadslid Gabi De Boever (Vlaams Belang). “De parkeertarieven zouden best bevroren worden tot eind deze legislatuur.”

Wie vanaf 3 oktober zijn of haar wagen in Gent kwijt wil, zal daarvoor een pak meer moeten betalen dan vandaag. Bevoegd schepen voor Mobiliteit Watteeuw wil namelijk de parkeertarieven met meer dan 10% optrekken.

“Dat de mensen met torenhoge inflatie geconfronteerd worden, is net een reden om de parkeertarieven niet te verhogen.”

Volgens het stadsbestuur gaat het om een aanpassing aan de inflatie, maar dat is volgens De Boever geen aanvaardbaar argument gezien de nu reeds hoge parkeertarieven in Gent. “Dit stadsbestuur lijkt er alles aan te willen doen om zijn anti-autobeleid zoveel mogelijk in de kijker te zetten,” stelt het raadslid. “Onze lokale handelaren zonder eigen parking zijn daar het grootste slachtoffer van.”

Het Gentse Vlaams Belang bepleit daarom een bevriezing van de parkeertarieven en een verlaging waar het kan. “Op die manier geven we de mensen wat ademruimte”, zegt het gemeenteraadslid. “Inflatie betekent dat het leven duurder wordt voor de mensen. De overheid moet die last verlichten, niet erger maken. Dat de mensen met torenhoge inflatie geconfronteerd worden, is dus net een reden om de parkeertarieven niet te verhogen. Integendeel, ze zijn nu reeds te hoog!”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF