menu
Word Lid
Circulatieplan Gentbrugge moet worden afgevoerd
De chaos rond het ingevoerde mobiliteitsplan in de omgeving van de Gentbrugge-brug bewijst nogmaals het falen van het beleid van dit college. “De ideologische regeldrift van Groen, blindelings gevolgd door Open Vld, Vooruit en cd&v kent geen grenzen, maar de uiteindelijke dupe van deze situatie zijn de automobilisten die zich vastrijden of eindeloos in de file staan”, zegt fractieleider voor het Vlaams Belang Johan Deckmyn. “Zelf in Destelbergen overweegt men om juridische stappen tegen Gent te ondernemen. En terecht.”

Ondanks de vele protesten werd de zoveelste uitbreiding van het circulatieplan toch door de strot van de Gentenaars geramd. Bovendien zorgt dit plan eigenlijk voor meer onveilige situaties, zo vindt het Vlaams Belang. Vlaams Belang-fractieleider Johan Deckmyn is dan ook zeer kritisch: “De puinhoop die dit stadsbestuur ervan gemaakt heeft, toont duidelijk aan dat men geen rekening houdt met de mensen, maar gewoon tegen beter weten in zijn eigen zin wil doordrukken.”

“Het stadsbestuur houdt geen rekening met de mensen, maar drukt tegen beter weten in zijn eigen zin door”

Dit stadsbestuur heeft altijd de mond vol over participatietrajecten, schetst Deckmyn, maar het is duidelijk dat dit stadsbestuur – onder leiding van de groene schepen Watteeuw – gewoon zijn eigen zin doorvoert. 

Het Vlaams Belang pleit daarom ervoor dat dit extra circulatieplan volledig teruggedraaid wordt en zal tijdens de gemeenteraad van mei daar dan ook voor pleiten. De partij steunt ook ten volle de burgerinitiatieven bij de Raad van State tegen “het paarsgroene immobiliteitsplan”.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF