menu
Word Lid
Franstalige advertentie Blaarmeersen: “Totaal onverantwoord”, Volgens Vlaams Belang
De Blaarmeersen kennen sinds enkele jaren grote problemen met groepen allochtone jongeren uit Brussel, die er heftige problemen veroorzaken. Het stadsbestuur heeft reeds een hek rond het domein moeten plaatsen en ze spenderen honderdduizenden euro’s aan veiligheidspersoneel om de orde te bewaren. Ondanks deze maatregelen blijkt Farys te adverteren in Brussel en in het Frans om jongemannen naar het domein te lokken. “Dit is dweilen met de kraan open en totaal onverantwoord”, vertelt fractieleider Johan Deckmyn.

Het Vlaams Belang kreeg melding van Franstalige advertenties voor de Blaarmeersen, en stelde dan ook een schriftelijke vraag aan bevoegd schepen voor sport, Sofie Bracke (Open Vld). “Het antwoord dat we ontvingen doet de wenkbrauwen fronsen”, zegt Gents fractieleider voor het Vlaams Belang Johan Deckmyn. “Farys spendeert dus duizenden euro’s aan Franstalige advertenties, die uitleggen hoe je moet reserveren en wat de regels zijn. Ze adverteren dus bewust op de doelgroep die jarenlang voor onrust en onveiligheid zorgt in ons recreatiedomein”, gaat Deckmyn verder.

Volgens Farys is het belangrijk dat alle lezers correct begrijpen wat de spelregels zijn. Hierdoor kan de informatie zowel in het Nederlands als Frans verschijnen, naargelang de browserinstellingen of locatie. Waarom moet er überhaupt in het Frans gecommuniceerd worden vraagt Deckmyn zich af. “Sinds wanneer zijn Brusselse jongeren een doelgroep in ons recreatiedomein? Tijdens de zomer zit het domein altijd al vol met Gentenaars en Oost-Vlamingen”, zegt Deckmyn. “Naast het hekken dat er geplaatst is, geeft het stadsbestuur honderdduizenden euro’s uit aan veiligheidspersoneel. Deze maatregelen zijn er gekomen na aanhoudende problemen met allochtone jongeren, afkomstig uit Brussel. Dat men dan net deze groep wil aanspreken, gaat er bij ons echt niet in”, besluit Johan Deckmyn.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF