menu
Word Lid
“Geen uitstel, maar afstel voor werken Gravensteen!”
Het Vlaams Belang is tevreden met het aangekondigde uitstel van de sloop- en renovatiewerken van het Gravensteen. De partij wil echter niet dat het daarbij blijft en eist een definitief afstel, al zijn de Vlaams-nationalisten ook hoopvol. “Als dingen op de lange baan worden geschoven in België, betekent het vaak dat de politieke consensus is verdwenen of dat het geld op is. Of beide. Dat is in Gent niet anders. De volgende meerderheid moet van dit plan na 2024 brandhout maken. Niet het Gravensteen moet dus vernield worden, maar de gekke plannen.”

Het Gentse stadsbestuur heeft centen te kort en dat valt te merken. Na de aankondiging van een bizar, maar schijnbaar goedkoop plan voor het Gents Vleeshuis, kunnen de geplande sloop/renovatiewerken aan het steen niet doorgaan deze ambtsperiode. Stad Gent wou een muur slopen en er een modern bezoekerspaviljoen zetten op het groen parkje en tegelijk een grote liftkoker in het midden van het kasteel zetten. Die plannen worden nu doorgeschoven naar een volgend schepencollege.

“Plannen Gravensteen moeten na 2024 finaal vernietigd worden”


“Het is een goede zaak dat het Gravensteenplan uitgesteld wordt”, reageert Gents Vlaams Belang-voorzitter Jonas Naeyaert. “De Gentenaars kregen dit lelijke plan door hun strot geduwd, maar het stadsbestuur kan de rekening niet betalen. Het project wordt dus op de lange baan geschoven en dat betekent in België vaak dat de politieke consensus verdwenen is of dat het geld op is. Of beide. Dat is in Gent niet anders. Na 2024 moet een nieuwe meerderheid van dit plan brandhout maken. Het uitstel moet definitief afstel worden en het Vlaams Belang wil en zal daar graag aan meewerken.”

De partij betreurt echter het gebrek aan politieke transparantie van het stadsbestuur. “In het laatste begrotingsdebat in december is hier - ondanks mijn aandringen - geen duidelijkheid gegeven over het Gravensteendossier in de gemeenteraad”, besluit fractieleider Johan Deckmyn (Vlaams Belang). “En amper enkele weken later wordt dit dan gelekt in de pers, die vóór de verkozen oppositie van deze stad op de hoogte wordt gebracht. Blijkbaar is de gemeenteraad slechts een formaliteit voor burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). Maar ik denk dat De Clercq daarvoor in 2024 wel de electorale rekening zal gepresenteerd krijgen.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF