menu
Word Lid
Gent omvolkt in razendsnel tempo

Het Vlaams Belang Gent trekt aan de alarmbel. “Op amper 30 jaar tijd is Gent volledig getransformeerd”, reageert voorzitter Jonas Naeyaert (Vlaams Belang) op nieuwe cijfers van het stedenbouwkundig bureau Atelier Romain, hogeschool Odisee en KULeuven. “Het aandeel allochtonen in de Gentse bevolking Gent bereikte het recordaandeel van 35% in 2020. Combineer dat met de mislukte integratie en segregatie en we kunnen met trieste zekerheid stellen dat Gent in amper 10 jaar halverwege omvolkt zal zijn, met een aandeel van om en bij de 50%. We moeten er alles aan doen dat Gent niet hetzelfde pad opgaat als Brussel: tijd voor een migratiestop en een integratieplicht.”

“Vlaanderen is de afgelopen 30 jaar superdivers geworden”, luidt het in Het Laatste Nieuws. Deze omvolking heeft ook Gent aangetast. Het aantal inwoners van autochtone herkomst daalde in Gent van 210.307 in 1990 naar 170.698 in 2020. Onze stad telde in 2020 dan weer 93.431 inwoners van allochtone afkomst. Op een totale bevolking van 263.429 mensen in 2020 betekent dat een allochtoon aandeel van 35%. In 1990 was het allochtone aantal inwoners slechts 20.228. Minder dan 9% dus - op een totale toenmalige bevolking van circa 230.000. We zijn dus van 9% naar 35% gesprongen op 30 jaar tijd, of bijna 10% per 10 jaar.

“Vervreemding tast kansengelijkheid aan, in eerste instantie van allochtone Gentenaars”

“En ja, we kunnen en moeten helaas spreken van ‘omvolking’ - een vervanging door andere volkeren”, reageert Naeyaert. “Natuurlijk is er geen samenzwering van een of andere obscure groep - want die is er niet. Massamigratie is jaar na jaar open en bloot georganiseerd door onze regeringen, zonder raadpleging van onze bevolking. En die massamigratie heeft zich voltrokken aan een zodanig snel tempo dat de integratie volledig mislukt is: meer dan 3 op de 10 kleuters in Gent spreekt thuis géén Nederlands. Nergens in Europa waren zoveel Erdogan-kiezers als bij ons. En alsof dat nog niet erg genoeg is, is om en bij de helft van de moslims in België fundamentalistisch.

“Wie zijn wij trouwens om te ontkennen dat groepen of inwoners behoren tot een ander volk als zij zichzelf als dusdanig identificeren?”, besluit Naeyaert. “De Turkse, Marokkaanse… segregatie is een feit; het tribalisme groeit, ook in onze stad. En dat is voor niemand een goeie zaak, we moeten deze vervreemding een halt toeroepen, ten bate van zowel autochtone als allochtone Vlamingen en Gentenaars. Vervreemding en segregatie treft zelfs in eerste instantie allochtone middens en vermindert drastisch kansengelijkheid. Enkel in een Vlaams Vlaanderen kunnen we de welvaart, welzijn en veiligheid beschermen die we van generatie tot generatie hebben opgebouwd tot wat we nu kennen en koesteren. ”

Het Vlaams Belang pleit daarom enerzijds voor een migratiestop - een set van maatregelen zoals opvang in eigen regio en een verstrenging van de gezinshereniging - die migratie tot een minimum herleidt. Anderzijds wil de partij strengere nationaliteitswetgeving met meer doortastende integratievereisten zoals werkzaamheid, een burgerschapsexamen en een loyaliteitsverklaring.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF