menu
Word Lid
“Gentse N-VA wil oppositie voeren tegen Vlaamse N-VA”
N-VA Gent kondigt aan dat ze de LEZ willen afschaffen en schuiven dit naar voor als programmapunt. “Dit is op zijn minst merkwaardig te noemen, aangezien in het partijprogramma van 2019 op Vlaams niveau te lezen valt dat N-VA steden stimuleert om een lage-emissiezone in te voeren”, zegt Gents fractieleider Vlaams Belang Johan Deckmyn. ““De interne N-VA contradicties zijn alleen maar hypocriet te noemen. Minister van klimaat Zuhal Demir (N-VA) is net de voortrekker van een verstrengde LEZ-regelgeving. De enige partij die al vanaf het begin echt tegen deze LEZ is, is het Vlaams Belang”, zegt Johan Deckmyn. “Voor én na de verkiezingen.”

Vlaams minister van klimaat en omgeving Zuhal Demir van de N-VA is de voortrekker van de verstrengde regels die er zitten aan te komen. Ze is samen met haar kabinet bezig met het decreet dat er voor zal zorgen dat er vanaf 2035 enkel elektrische wagens in Gent zullen mogen rijden. “Deze asociale maatregelen jagen de Gentenaars nodeloos op kosten. De bocht van (de Gentse) N-VA is dan ook niets meer dan een goedkope verkiezingsretoriek, want de strengere regels zijn letterlijk een constructie van eigen minister Demir en N-VA”, zegt Deckmyn.

“De waarheid heeft haar rechten, het Vlaams Belang is de enige partij in de gemeenteraad die van in het begin tegen de LEZ was”


Het Vlaams Belang is de enige partij die vanaf het begin tegen deze asociale lage-emissiezone was en die zich tijdens elk debat - en op elk niveau - verzet heeft tegen deze maatregelen. Laatst zei Groen-schepen Tine Heyse zelfs dit: “De waarheid heeft haar rechten, het Vlaams Belang is de enige partij in de gemeenteraad die van in het begin tegen de LEZ was”.

“Dat is het grote verschil tussen N-VA en Vlaams Belang. Het Vlaams Belang zegt voor en na de verkiezingen namelijk hetzelfde; wij zijn 100% tegen de LEZ-regels. Deze asociale maatregelen treffen de mensen die geen dure elektrische wagen kunnen permitteren en daar zullen wij ons nooit mee kunnen verzoenen”, besluit Johan Deckmyn.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF