Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Geweldincident Kinepolis: “integrale aanpak amokmakers noodzakelijk”

Geweldincident Kinepolis: “integrale aanpak amokmakers noodzakelijk”
Lokaal @ Vlaams Belang

Een meisje van 15 jaar uit Gent werd in elkaar geslagen door een groep ‘jongeren’ omdat ze hen had aangesproken over hun ongepast gedrag in de bioscoopzaal. Ze liep een gezwollen oog en een open hoofdwonde op. Volgens de ouders van het meisje zou de beveiliging van bioscoopketen Kinepolis hebben tekortgeschoten. Het Vlaams Belang vraagt een grondig onderzoek naar de feiten en wil dat het stadsbestuur samenwerkt met de private sector zodat kordater ingegrepen kan worden en geweldplegers overal geweerd kunnen worden. “Het samenvoegen van zwarte lijsten en een nauwere samenwerking tussen private beveiliging en de lokale politie moet gelijkaardige incidenten in de toekomst vermijden.”

Het incident dat plaatsvond aan de Gentse Kinepolis is het zoveelste voorval van geweldpleging in Gent. Eind augustus was er nog sprake van aanranding van verschillende tienermeisjes door asielzoekers in het recreatiedomein Rozebroeken. En niemand is de door ‘jongeren’ veroorzaakte terreur in de Blaarmeersen deze zomer vergeten. “Dergelijke feiten komen steeds meer voor”, stelt Gents fractieleider Johan Deckmyn (Vlaams Belang). “We pleiten daarom voor een integrale aanpak die enkele individuele maatregelen die verschillende uitbaters reeds namen verenigt.”

“We willen de zwarte lijsten van de recreatiedomeinen samenvoegen en ook private entiteiten zoals bijvoorbeeld bioscopen vrijwillig laten aansluiten."

Deckmyn verwijst onder meer naar de zwarte lijsten die al bij verschillende recreatiedomeinen bestaan. “We willen de zwarte lijsten van al die recreatiedomeinen samenvoegen en ook private entiteiten zoals bijvoorbeeld bioscopen vrijwillig laten aansluiten. Zo voorkomen we dat relschoppers of geweldplegers simpelweg ergens anders heen gaan om amok te maken.” Bovendien pleit het Vlaams Belang ook voor een nauwere samenwerking tussen private beveiligingsteams en de lokale politie. “Het kan niet dat daders alsnog makkelijk kunnen ontsnappen voordat de politie gearriveerd is, terwijl er wel private beveiliging aanwezig is.”

Deckmyn kondigt aan een dergelijke integrale aanpak om amokmakers te weren en sneller te bestraffen zo snel mogelijk voor te zullen leggen aan het stadsbestuur. “Het is tijd dat het stadsbestuur deze golf van geweld eindelijk serieus neemt”, besluit de Gentse fractieleider.