menu
Word Lid
Groene vandalen slaan opnieuw toe: Vlaams Belang stelt lok-SUV voor
In de Gentse stationsbuurt zijn opnieuw vandalen tewerk gegaan die de banden van verschillende SUV-wagens plat zetten. De zelfverklaarde klimaatactiegroep Tyre Extinguishers lieten briefjes achter met daarop een boodschap voor de eigenaars. “We kunnen niet blijven lijdzaam toezien hoe keer op keer auto’s gevandaliseerd worden”, zegt Vlaams Belang Gent-voorzitter Jonas Naeyaert. “De stad moet de camera’s die in Gent staan gebruiken om de daders op te sporen en er kan desnoods gebruik gemaakt worden van een lok-SUV, naar analogie met de lokfietsen.”

Het is al de derde keer op korte tijd dat de groep toeslaat. Eerder zetten ze banden plat in de Sportstraat en de Aaigemstraat. “Het is niet de eerste maal dat deze groene vandalen toeslaan in Gent, maar we moeten ervoor zorgen dat het de laatste maal is dat ze er ongestraft mee weggeraken”, zegt Naeyaert.

“Deze vandalen voelen zich misschien aangemoedigd door het feit dat de echte baas in Gent Groene mobiliteitsschepen Filip Watteeuw is, maar dit activistisch geweld mag daarom niet onbeantwoord blijven”


“Deze vandalen voelen zich misschien aangemoedigd door het feit dat de echte baas in Gent Groene mobiliteitsschepen Filip Watteeuw is, maar dit activistisch geweld mag daarom niet onbeantwoord blijven”, vervolgt de Vlaams Belang-voorzitter. “Wel integendeel, we moeten de daders opsporen en niet alleen laten opdraaien voor de eventuele kosten, maar ook strafrechtelijk vervolgen. De stad beschikt over de camera's, nu nog de politieke wil.”

Het Vlaams Belang doet ook een opvallend voorstel om gebruik te maken van een lok-SUV, naar analogie met lokfietsen die dienen om fietsendieven te betrappen. “Zo’n lok-SUV kan ingezet worden op de meest getroffen parkeerplaatsen”, besluit Naeyaert. “Zo vergroten we de pakkans én het afschrikeffect. Er is geen plaats voor groen vandalisme in onze stad.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF