menu
Word Lid
“Negatieve impact parkeertarieven reikt verder dan enkel automobilist”

Vanaf vandaag gelden de aangepaste parkeertarieven en tariefzones in Gent. Daardoor wordt parkeren overal duurder en in een groot aantal wijken kan je ook niet langer een dagticket verkrijgen waardoor de duur van een parkeerticket drastisch beperkt wordt. Volgens het Vlaams Belang zullen de gevolgen voor alle Gentenaars groot en negatief zijn. “Dit zal niet alleen iedereen in de portefeuille voelen, maar ook handelaars en mensen die in Gent werken zullen met de gevolgen geconfronteerd worden”, reageert Gents Vlaams Belang-voorzitter Jonas Naeyaert.

Vanaf vandaag zal het een pak duurder worden om je wagen in Gent te parkeren. Alle tarieven stijgen met tien tot twintig procent, zowel op straat als in de parkings. “Wie regelmatig zijn wagen ergens in Gent betalend kwijt wil, zal de rekening aanzienlijk zien oplopen”, zegt Naeyaert. “En dat bovenop het feit dat de levensduurte sterk toeneemt.”

“Het verdwijnen van het dagticket is een bijkomende streep door de rekening van de handelaars en voor verschillende mensen die in de getroffen wijken werken”

Een andere ingrijpende verandering is het verdwijnen van het dagticket in verschillende wijken. Dat is het geval in onder meer een groot stuk van Ledeberg en in het Miljoenenkwartier aan het station Gent-Sint-Pieters. Daar zul je vanaf nu maximaal vijf uur mogen parkeren. “Het verdwijnen van het dagticket is een bijkomende streep door de rekening van de handelaars en voor verschillende mensen die in de getroffen wijken werken”, stelt Naeyaert. De negatieve impact van het nieuwe beleid zal daardoor verder reiken dan enkel voor de automobilisten zelf.

Volgens het Vlaams Belang zullen de maatregelen Gent nog meer in de kijker zetten als stad waar de automobilist niet meer welkom is en dat ten koste van de Gentse gezinnen en middenstand. “Het is voor iedereen duidelijk dat het paars-groene stadsbestuur al jarenlang lijdt aan spilzucht”, besluit Naeyaert. “Het is dan ook onverteerbaar dat ze in tijden van crisis haar financiële problemen deels op wil lossen door het leven van de Gentenaars nog duurder te maken.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF