menu
Word Lid
“Ook Gentenaar snakt naar ander en beter!”
Het Vlaams Belang reageert “niet verbaasd” naar aanleiding van de recente cijfers van de gemeentemonitor van de Vlaamse overheid, die aantonen dat 67% van de Gentenaars geen vertrouwen meer heeft in het huidige stadsbestuur onder leiding van Mathias De Clercq (Open Vld). "Het verbaast ons niet dat de Gentenaar het vertrouwen verliest in een stadsbestuur dat voor de verkiezingen van alles beloofde, maar vervolgens het tegenovergestelde doet”, vertelt Gents Vlaams Belang–voorzitter Jonas Naeyaert.

De achteruitgang in vertrouwen begon al in 2014, toen nog 48% van de inwoners vertrouwen had in het bestuur. In de daaropvolgende jaren daalde dit verder naar een dieptepunt van 33% in 2023.

“In 2024 is het tijd om echte verandering door te voeren: dat kan enkel met het Vlaams Belang”

"Het is een pijnlijke, maar logische constatering dat steeds minder Gentenaars zich vertegenwoordigd voelen en minder vertrouwen hebben in ons stadsbestuur", zegt Naeyaert. "De Clercq heeft destijds met valse beloftes rond meer mobiliteit de macht gegrepen en erna prompt kiezersbedrog gepleegd. De knips aan de Brugse Poort en het Rabot zouden worden afgeschaft, maar in de plaats kwamen er méér knips en in 2020 zelfs de asociale LEZ-regels! En de stadsschuld is astronomisch geworden, ondanks de vele liberale beloftes (lees: leugens). Natuurlijk is dit bestuur van De Clercq het vertrouwen kwijt.”

Voor het Vlaams Belang is het dan ook overduidelijk dat de Gentenaar snakt naar een ander en beter beleid. “In 2024 is het tijd om echte verandering door te voeren”, besluit Naeyaert. “Die verandering kan alleen plaatsvinden met het Vlaams Belang, aangezien de N-VA al heeft aangegeven bereid te zijn Matthias De Sjerp te depanneren. Als mensen dus stemmen voor N-VA, krijgen ze er Open Vld/Voor.Gent gratis bij. Daarom is mijn boodschap duidelijk in 2024: stem op het Vlaams Belang.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF