menu
Word Lid
Parkeerplekken verdwijnen als sneeuw voor zon: “Stop deze waanzin”
In Gent zijn afgelopen jaar 1.600 parkeerplekken verdwenen. Volgens schepen Filip Watteeuw (Groen) gaat het in de laatste 3 jaar zelf over 2.700 parkeerplaatsen die weg zijn. “De term ‘herbestemmen’ mag dan wel hip klinken, het is niets meer of minder dan het wegnemen van parkeerplaatsen, vaak zonder overleg met de buurt”, vertelt Raadslid Gabi De Boever (Vlaams Belang). Schepen Watteeuw zegt dat er minder mensen een wagen hebben in Gent. Maar dit komt natuurlijk ook door de invoering van de asociale LEZ-zone, waardoor veel gezinnen geen wagen meer kunnen aanschaffen omdat ze er niet mee kunnen rijden in de stad”.

Gent voert al jarenlang een anti-parkeerbeleid waarbij steeds weer broodnodige parkeerplaatsen verdwijnen. De uitleg van de schepen hierover was vaag. Hij verwees onder meer naar een verminderde vraag naar bewonerskaarten. Maar dit heeft uiteraard vanalles te maken met het feit dat velen niet meer kunnen parkeren aan hun deur, of zelfs met hun wagen de LEZ-zone niet binnen mogen.

“Dit asociale beleid is volledig gericht tegen de meest kwetsbaren in onze maatschappij”, vindt De Boever. “De burger met zijn dure elektrische wagen heeft geen probleem, evenmin de welgestelde burgers die met plezier 350 euro per jaar betalen om binnen te rijden met hun vervuilende wagen.”
Recent zagen we ook dat het UZ kampt met een groot parkeerprobleem. Ook de middenstand klaagt aan dat er parkeerplaatsen verdwijnen en dat er te pas en te onpas knips worden ingevoerd, vaak zonder overleg met de betrokkenen. De nieuwe knips in de buurt van Sluizeken-Tolhuis-Ham zijn hiervan het levende bewijs.

“Wij blijven pleiten dat alle Gentenaars - zowel voetgangers, fietsers en automobilisten vlot op hun bestemming geraken, en kunnen parkeren”, besluit De Boever. “Daarom moet het stadsbestuur stoppen met parkeerplaatsen te verwijderen en moet er een herstelbeleid gevoerd worden waar mogelijk om de opgelopen schade te compenseren.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF