menu
Word Lid
“Terreurbende in Wondelgem niet ondergaan”
Schoolgaande kinderen en hun ouders zitten met schrik. Ook het woonzorgcentrum De Liberteyt blijft niet buiten schot. “Het is tijd dat de angst van kamp verandert”, reageert gemeenteraadslid Caroline Persyn van het Vlaams Belang. Zij vraagt daarom op de komende gemeenteraad voor een harde aanpak van de daders. Persyn vindt dat hierbij instrumenten voorhanden zijn: zoals camerabewaking en het simpelweg oppakken en bestraffen van de daders.

De bende die eerst gekend stond voor hun verbale geweld, schuwen tegenwoordig geen fysiek geweld meer. Meerdere kinderen werden reeds slachtoffer van de bende en de schrik zit er goed. “De bendeleden voelen zich natuurlijk gesterkt doordat ze in groep opereren”, aldus gemeenteraadslid Caroline Persyn. “De ouders in de buurt hebben schrik om hun kinderen naar school te sturen en ook de reeds geconfronteerde jongeren durven er nog met moeite te komen. Dit heeft een zeer grote impact op het mentaal welzijn van deze jongeren.”

Het nabijgelegen woonzorgcentrum de Liberteyt kan meespreken van deze problemen. Vandalisme en intimidatie zijn er schering en inslag. De bewoners van het WZC voelen zich oprecht niet meer veilig. “We betreuren het ook dat de buurtbewoners zeer weinig informatie krijgen over de situatie”, gaat Persyn verder. “Wij vinden dat er overleg moet zijn met de buurt zodat men deze mensen kan geruststellen en kan meedelen welke acties men zal ondernemen om de situatie onder controle te krijgen.

Voor het Vlaams Belang mag het duidelijk zijn dat er geen plaats is voor geweld of vandalisme in onze stad. Wij pleiten dan ook voor een krachtig signaal van het stadsbestuur en een keiharde aanpak van de daders.”
Persyn duidt er tot slot op dat er instrumenten zijn. “Pak die gasten op en geef ze eens een échte straf en stel een voorbeeld. Dat zal al veel verhelpen – zowel qua afstraffing als afschrikking.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF