menu
Word Lid
Verdwijnen bushaltes in Gent onaanvaardbaar

De Lijn heeft beslist om een tiental bushaltes in Gent niet meer te bedienen. De vervoersmaatschappij verwijst naar de vele “wegenwerken, omleidingen en zones 30” in de stad. Het Vlaams Belang vindt de plannen van De Lijn onaanvaardbaar. “Gent dreigt hoe langer hoe meer een stad te worden waarin het onmogelijk wordt zich te verplaatsen”, reageert Gents fractieleider Johan Deckmyn (Vlaams Belang).

Volgens De Lijn lopen de reistijden in Gent veel te hoog op en kan er geen vlotte dienstverlening meer gegarandeerd worden. Daarom zullen er een aantal busprojecten op de lijnen 17/18, 38/39 en 6/9 aangepast worden. Die aanpassingen houden in dat een tiental bushaltes verdwijnt. “Dat is onaanvaardbaar”, reageert Deckmyn. “Het is in een stad als Gent van fundamenteel belang dat iedereen een vlotte toegang heeft tot het openbaar vervoer.”

“Het stadsbestuur heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om een pestbeleid tegenover de automobilist te voeren en het openbaar vervoer wordt daar nu mee het slachtoffer van”

De Lijn verantwoordt haar beslissing om een tiental bushaltes niet meer te bedienen door te verwijzen naar “een ernstig tekort aan rijtijd omwille van een hele reeks wegenwerken, omleidingen en zones 30”. Volgens Deckmyn heeft ook het stadsbestuur boter op het hoofd. “Het stadsbestuur heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om een pestbeleid tegenover de automobilist te voeren en het openbaar vervoer wordt daar nu mee het slachtoffer van. Men beloofde het Mobiliteitsplan te flankeren met meer openbaar vervoer en men doet het omgekeerde.”

De Gentse fractieleider die ook in het Vlaams Parlement zetelt, kondigt aan bevoegd minister Lydia Peeters (Open Vld) te zullen ondervragen over de plannen van De Lijn. “We willen dat De Lijn deze plannen onmiddellijk terug opbergt en samen met de stad op zoek gaat naar een oplossing zonder dat er haltes geschrapt worden.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF