menu
Word Lid
Vlaams Belang deelt kalendertjes uit op nieuwjaarsreceptie, maar klinkt niet mee
Het Gentse Vlaams Belang heeft naar jaarlijkse traditie haar kalendertjes met daarop een ludieke spotprent uitgedeeld tijdens de Gentse nieuwjaarsreceptie. Die vond dit jaar voor het eerst sinds lang opnieuw plaats onder de Stadshal. Maar voor de partij bleef het bij het uitdelen van kalendertjes. “Wij wensen iedereen een gezond en voorspoedig 2023, maar nemen uit protest tegen de spilzucht van het Gentse stadsbestuur geen deel aan de receptie zelf”, zegt Gents fractieleider Johan Deckmyn (Vlaams Belang).

De stad trakteerde vandaag naar jaarlijkse gewoonte een paar honderd Gentenaars op gratis drankjes. Maar veel aanwezigen brengen omwille van de lange wachtrijen zelf hapjes en drankjes mee. Strijkplanken worden dan weer ingezet als tafeltjes. “Het is een heel gezellig en volks gebeuren”, zegt Deckmyn. “We zijn erg blij dat de Gentenaars opnieuw volop kunnen genieten van een traditioneel nieuwjaarsgebeuren.”

“We gunnen iedereen een gezellige nieuwjaarsreceptie, maar dat het stadsbestuur gratis drank uitdeelt terwijl ze bespaart op onze mensen vinden we een compleet verkeerd signaal”


Het Vlaams Belang deelde aan de toegangsstraten van de receptie kalendertjes uit. Iets wat de partij jaarlijks doet. “Op onze kalendertjes bekritiseren we het stadsbestuur op een ludieke manier met een spotprent”, aldus de Gentse fractieleider. “Dit jaar willen we de spilzucht van het Gentse stadsbestuur aanklagen. Terwijl er bespaard wordt op dienstverlening, veiligheid en onze mensen, doet het stadsbestuur niets aan de miljoenensubsidies voor allerlei linkse organisaties.”

De Gentse Vlaams Belang-afdeling vindt het dan ook een fout signaal dat het stadsbestuur vandaag gratis drankjes uitdeelt, terwijl de financiële problemen van de stad blijven aanhouden. De Gentse stadsschuld zal dit jaar al boven de één miljard euro uitstijgen. “We hebben er bewust voor gekozen om vandaag enkel onze kalendertjes uit te delen”, besluit Deckmyn. “We gunnen iedereen een gezellige nieuwjaarsreceptie, maar dat het stadsbestuur gratis drank uitdeelt terwijl ze bespaart op onze mensen vinden we een compleet verkeerd signaal.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF