menu
Word Lid
Vlaams Belang fileert budgetwijziging 2023- Meerjarenplan
Het stadsbestuur heeft afgelopen jaren een schuldenberg opgebouwd van meer dan 1 miljard euro. Dit weegt niet enkel door op de Gentenaars, maar ook op de mensen die na hen komen. Zowel de huidige generatie als de toekomstige zullen nog jaren mogen afbetalen voor dit wanbeleid. “In het huidige bestuursakkoord stond er dat er geen belastingen zouden worden verhoogd, maar in praktijk zien we het tegenovergestelde, zowat alle belastingen gaan omhoog in Gent”, aldus Vlaams Belang-fractieleider Johan Deckmyn.

Het voorwoord van de meerderheid bij de aanpassing van het meerjarenplan is op zijn minst cynisch te noemen. Het stadsbestuur pretendeert dat, ondanks de moeilijke jaren, ze de Gentenaars in een kwetsbare positie blijft ondersteunen.

“Met deze mooie woorden probeert de meerderheid vooral zichzelf te overtuigen”, aldus Deckmyn. “We zien helaas het omgekeerde, ook de meest kwetsbare Gentenaars moeten serieus inleveren. Een schrijnend voorbeeld hiervan zijn de 300 Gentse gezinnen die zorgen voor een kind met een beperking, die hun jaarlijkse premie van 100 euro niet meer zullen ontvangen.”

Niet alleen kwetsbaren worden geviseerd, ook de inwoners die eigenaar zijn van een woning kregen een onaangename verrassing van het stadsbestuur: een grote stijging van hun onroerende voorheffing.
“Het bestuur moet dan ook niet afkomen met een daling van de personenbelasting, want daar tegenover staat dat zowat alle belastingen en retributies in Gent fors zijn gestegen. De liberalen zijn er in geslaagd om zowat alle verkiezingsbeloftes uit 2018 in te slikken”, gaat Deckmyn verder.

Ondanks grote besparingsrondes en het verhogen van de belastingen en retributies voor de Gentenaars, blijft het bestuur miljoenen subsidies toekennen aan linkse en multiculturele vzw’s. De kostprijs voor migratie blijft ook toenemen in Gent. “Het stadsbestuur gaf miljoenen uit aan de wederrechtelijke opvang van illegale migranten”, besluit Johan Deckmyn. “Daarnaast worden de subsidies voor de linkse en multiculturele vzw’s nog geïndexeerd ook! Het is duidelijk waar de prioriteiten liggen van dit stadsbestuur, en dat is jammer genoeg niet de gewone Gentenaar.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF