menu
Word Lid
Vlaams Belang Gent kondigt ‘Tour door Gent’ aan op nieuwjaarsreceptie
Het Gentse Vlaams Belang hield vandaag samen met het Vlaams Belang regio Gent-Eeklo haar nieuwjaarsreceptie in Mariakerke. Voorzitter Jonas Naeyaert en fractieleider Johan Deckmyn spraken de aanwezigen toe. Kop van jut waren de besparingen van het Gentse stadsbestuur. “Dit bestuur bespaart op veiligheid, maar de miljoenensubsidies naar allerlei linkse vzw’s en multiculturele clubjes blijven ongebreideld verder gaan.”

Een 200-tal leden van het Vlaams Belang verzamelden vandaag in het Kollekasteel in Mariakerke. Daar werd geklonken op het nieuwe jaar en werden nieuwjaarswensen uitgewisseld. Er waren ook toespraken van Gents voorzitter Jonas Naeyaert en fractieleider Johan Deckmyn.

“Gent aan de Gentenaars!”

Naeyaert viseerde in zijn toespraak vooral de besparingen van het Gentse stadsbestuur. “Nadat dit paarsgroene bestuur eerst een schuldenput van 1 miljard euro heeft gegraven, moet er nu holderdebolder bespaard worden”, zo merkte de Gentse voorzitter op. Dat er bespaard wordt op de politie is dan ook de druppel volgens de Vlaams Belanger. “Het politiekorps in Gent was 50 aanwervingen beloofd”, zo stelde hij. “Want ze is sterk onderbemand, maar zelfs dat kan niet meer.”

Ook de plannen van het stadsbestuur om te onderzoeken of de Gentse politie aan zogenaamd ‘etnisch profileren’ doet, kon op veel kritiek rekenen. “Onze politie verdient respect, geen motie van wantrouwen.”

Deckmyn haalde dan weer uit naar Groen en de “hypocrisie van de Vooruit-partij”, die recent via voorzitter Conner Rousseau “opportunistisch en niet gemeend” sancties bepleitte jegens ouders die het leren van Nederlands bij hun kinderen ondermijnen. Maar in het bijzonder moest schepen Hafsa El-Bazioui (Groen) eraan geloven. “Het Gentse stadsbestuur heeft de beslissing genomen om het Groot Vleeshuis op de Groentenmarkt om te bouwen tot fietsenstalling”, aldus Deckmyn. “We wisten al dat in Gent alles moet wijken voor de fiets, maar dit is te zot voor woorden. In een stad als Gent met al zijn cultuurhistorisch erfgoed kan men blijkbaar geen aangepaste invulling geven aan een historisch gebouw uit de 15de eeuw. De Gentenaars verdienen beter dan dit.“

Naeyaert en Deckmyn gaven ook het startschot voor een ‘Tour door Gent’ die de partij dit jaar zal ondernemen. “We gaan alle deelgemeenten bezoeken om onze boodschap over te brengen. We gaan luisteren naar de mensen ter plekke en hun grieven vertalen. We gaan van de Botermarkt naar de Dorpstraat. Een volkspartij is van en door, maar ook tussen het volk. Gent aan de Gentenaars!”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF