menu
Word Lid
Vlaams Belang laat stem horen in 'Groot Zorgdebat' ondanks ontbrekende uitnodiging
Het ACV Puls organiseerde op woensdag 17 april een 'Groot Zorgdebat', waarbij alle politieke partijen werden uitgenodigdbehalve de grootst gepeilde partij (Vlaams Belang). De Gentse afdeling van het Vlaams Belang kwam daarom bij de ingang flyers uitdelen met vijf speerpunten en oplossingen voor de zorgsector. "We vernamen van verschillende leden van het ACV dat er een groot zorgdebat gepland stond in Gent voor alle partijen. We waren dan ook verbaasd om te zien dat het Vlaams Belang geen uitnodiging had ontvangen", reageert de Gents Vlaams Belang-voorzitter Jonas Naeyaert. "Net zoals het zorgpersoneel laten we ons de mond niet snoeren, vandaar dat we flyers uitdeelden met vijf voorstellen en oplossingen voor de zorgsector.”

In het Zebrastraatcomplex in Gent vond woensdagavond het grote zorgdebat van ACV Puls plaats. Opmerkelijk: alle partijen, inclusief PVDA, waren vertegenwoordigd, maar het Vlaams Belang niet. "Het is schrijnend dat de grootste partij van Vlaanderen niet wordt uitgenodigd voor verschillende debatten", zegt Naeyaert. "Maar aangezien we toch onze stem wilden laten horen, hebben we flyers laten drukken met vijf voorstellen en oplossingen voor de zorgsector. We moeten het beroep van verpleegkundige en zorgkundige promoten door onder andere betere arbeidsvoorwaarden in de sector te voorzien. Daarnaast pleit het Vlaams Belang voor een groeinorm van minstens 2% in de zorg. Wij geloven dat investeren in de zorg een prioriteit moet zijn."

“Als ACV belastinggeld van Vlaams Belangers wil ontvangen, kan het ook Vlaams Belangers aan het woord laten in hun debatten”

De partij benadrukt dat ze grote waarde hecht aan de zorgsector. De slogan van de flyer luidt dan ook 'Zorg voor onze zorg'. Naast het promoten van het beroep en het invoeren van een groeinorm, wil de partij ook actie ondernemen tegen de wachtlijsten en streven naar een betere samenwerking tussen verschillende zorgdiensten. "De wachtlijsten in de zorg zijn nog nooit zo hoog geweest en daar moeten we dringend werk van maken", aldus Naeyaert. "We moeten het personeelstekort in de zorg aanpakken en streven naar samenwerking tussen verschillende zorgdiensten. Alleen zo kunnen we een efficiënte en snelle hulpverlening garanderen voor alle patiënten."

In hun flyer verwijst de partij ook naar het feit dat ze geen uitnodiging hebben ontvangen voor dit debat. "Net zoals het zorgpersoneel laten wij ons de mond niet snoeren", besluit Naeyaert. "Als ACV belastinggeld van Vlaams Belangers wil ontvangen, kan het ook Vlaams Belangers aan het woord laten in hun debatten. ACV weigert dit en weigert dus de grootste partij van Vlaanderen - toch in de peilingen - op hun debatten, maar op deze manier willen en zullen wij toch onze stem laten horen en onze visie op de zorgsector belichten."

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF