Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws /  Vlaams Belang organiseert symbolische picknick tegen plannen Gravensteen

 Vlaams Belang organiseert symbolische picknick tegen plannen Gravensteen
Lokaal @ Vlaams Belang

Het Gentse Vlaams Belang organiseerde vandaag een symbolische picknick in het parkje naast het Gravensteen aan de Geldmunt. De partij wou op die manier de aandacht vestigen op de plannen van het Gentse stadsbestuur om een modern paviljoen in het park te bouwen. Volgens de partij tasten de plannen de erfgoedwaarde van het Gravensteen aan, willen de meeste Gentenaars er niet van weten én dreigt bovendien ook nog eens een zeldzaam stukje groen in het centrum te verdwijnen. “Als het stadsbestuur het publieke debat niet wil voeren met de Gentenaars, doen we het zelf.”

Begin juni nam het Gentse stadsbestuur een beslissing om een modern paviljoen en een grote liftkoker tegen het Gravensteen aan te bouwen. Een beslissing die erg gevoelig ligt en waar volgens het Vlaams Belang een meerderheid van de Gentenaars niks van moet weten. De partij organiseerde zondag een symbolische picknick om het verzet tegen de plannen in de kijker te zetten. Voorbijgangers werden uitgenodigd voor een drankje en een hapje en konden hun licht laten schijnen op de plannen van de stad. “We organiseren deze picknick ook in het parkje om de nadruk te leggen op het belang van dit kleine stukje groen in de binnenstad”, reageert voorzitter Jonas Naeyaert. “Dit parkje wordt erg veel gebruikt, zeker in de zomermaanden, om tot rust te komen in de schaduw van het geliefde Gravensteen.” Volgens Naeyaert zal het parkje die functie niet langer kunnen bekleden met de komst van het paviljoen en dreigt zo een belangrijk stukje groen in de Gentse binnenstad te verdwijnen.

Het Vlaams Belang toonde zich eerder al hevig tegenstander van de plannen van het Gentse stadsbestuur. Onlangs nam de partij zelf nog de proef op de som door aan de hand van een steekproef Gentenaars én toeristen te vragen naar hun visie op de bouwplannen. “Uit alles blijkt dat niemand hier op zit te wachten”, besluit Naeyaert. “We zullen blijven volharden in ons verzet en het stadsbestuur hier dan ook op blijven wijzen.”