menu
Word Lid
Vlaams Belang pleit voor herinvoering premie voor kinderen met een beperking
Het Vlaams Belang heeft voor de komende gemeenteraadszitting een voorstel van raadsbesluit ingediend om de jaarlijkse premie van 100 euro voor gezinnen met kinderen met een beperking opnieuw in te voeren. “De afgelopen jaren hebben we gezien hoe dit stadsbestuur met geld smijt, vaak aan projecten die vragen oproepen”, zegt gemeenteraadslid Caroline Persyn van het Vlaams Belang. “Op de agenda staat een punt ter goedkeuring voor een subsidie voor de aankoop van een fiets of een fietsherstelling voor gezinnen met een laag inkomen. Dit is op zich een mooi initiatief, maar als er geld is voor fietsen, moet er ook geld zijn voor kinderen met een beperking.”

Het voorstel van het Vlaams Belang komt naar aanleiding van een ander punt op de komende gemeenteraad. De stad voorziet een subsidie van 90.000 euro voor gezinnen met een laag inkomen om te gebruiken bij de aankoop van een fiets of een fietsherstelling. “De premie die de stad in 2022 heeft afgeschaft voor gezinnen met kinderen met een beperking bedroeg slechts 30.000 euro per jaar”, licht Persyn toe. “De subsidie die de stad nu wil geven aan gezinnen met een laag inkomen is op zich een mooi initiatief, en dit zullen wij ook steunen, maar ik begrijp niet hoe de stad de premie voor deze kinderen kan afschaffen en een jaar later een andere subsidie op de agenda kan zetten die het driedubbele kost.”

Volgens het Vlaams Belang kent dit stadsbestuur haar prioriteiten niet. “Het is beschamend wat er nu gebeurt, en dit valt niet uit te leggen aan de Gentse gezinnen die een jaar geleden hun premie zagen ingetrokken worden”, besluit Persyn. “Om deze redenen dienen we dit voorstel van raadsbesluit in. We hopen dat dit stadsbestuur en de oppositiepartijen hun hart tonen.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF