menu
Word Lid
“Vlaams Belang pleit voor verhoogde veiligheidsmaatregelen in Gent”
Uit een recente peiling van HLN blijkt dat slechts 51% van de Gentenaars zich nog veilig voelt in hun stad. "Het belang van adequate veiligheidsmaatregelen om dit zorgwekkende cijfer aan te pakken wordt met de dag groter", vertelt Gents Vlaams Belang-voorzitter Jonas Naeyaert. "De resultaten van deze peiling zijn alarmerend en wijzen op een groeiend veiligheidsprobleem in Gent. Het is essentieel dat de stad actie onderneemt om het veiligheidsgevoel van de inwoners te verbeteren."

De stad Gent scoort met 51% aanzienlijk lager dan het Vlaams gemiddelde van 59%. Het is dan ook belangrijk dat er concrete maatregelen worden genomen, volgens het Vlaams Belang. "Wij pleiten voor de installatie van camerabewaking op belangrijke locaties zoals stations en andere openbare ruimtes. Dit zal niet alleen helpen bij het afschrikken van criminelen, maar ook bij het snel identificeren en aanpakken van veiligheidsincidenten", aldus Naeyaert.

Het veiligheidsgevoel in Gent staat ter discussie, en volgens het Vlaams Belang ligt de oorzaak bij het langdurige federale opengrenzenbeleid en het paars-groene pamperbeleid van de stad. “Veel nieuwkomers zijn niet ingeburgerd, wat heeft geleid tot een toename van criminele activiteiten en een gevoel van onveiligheid bij de Gentenaar en dat zien we aan de bevolkingscijfers in onze gevangenissen”, aldus nog Naeyaert. “De Gentse stadspolitiek verhelpt dit niet, wel integendeel. De stad subsidieert net de tribalisering en segregatie via allerhande toelages terwijl op onze politie wordt bespaard.”

“Veiligheid moet een prioriteit zijn voor elke staat en stad. We hopen dat de resultaten van deze peiling een duidelijk signaal geven aan het stadsbestuur. We moeten blijven verder werken om Gent veiliger te maken voor alle Gentenaars.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF