menu
Word Lid
Vlaams Belang stemt tegen dading: “Meer dan 500 geschilpunten leiden tot dading van bijna 5 miljoen”
Het Vlaams Belang zal tegen de geheime dading stemmen inzake de parkeertoren in Ledeberg. De partij vindt het eerst en vooral onaanvaardbaar dat het stadsbestuur zich zo vervolgbaar heeft gemaakt door wanbeheer, maar vindt niet dat de gewone Gentenaar en belastingbetaler daar alweer voor moet opdraaien. “Als Watteeuw en co niet zoveel parkeerplekken hadden afgenomen, was deze peperdure parkeertoren niet nodig.”

Over het parkeergebouw in Ledeberg werd al vaak gesproken. Feit is dat er ondertussen miljoenen euro’s werden geïnvesteerd in een parkeergebouw dat meer leeg staat dan vol. De 500 parkeerplaatsen worden amper benut. En alsof de reeds uitgegeven miljoenen nog niet genoeg waren, moet de stadskas nog maar eens 5 miljoen ophoesten omdat er van alles fout gelopen is bij de aanbesteding. Dit in tijden waar we de ene na de andere besparingsronde hebben moeten verduren. Dit dossier is opnieuw een voorbeeld van slecht bestuur, vindt het Vlaams Belang.

Het stadsbestuur sloot de dading af met de aannemers, omdat men vreest dat een proces nog meer zou kosten en niet gewonnen zou kunnen worden. “Dit is een impliciete schuldbekentenis”, aldus Gents Vlaams Belang-fractieleider Johan Deckmyn. “Blijkbaar waren er meer dan vijfhonderd door de aannemer aangebrachte werf verstorende omstandigheden wat toch wijst op een zeer onzorgvuldige aanpak van dit dossier.”

Over deze geschilpunten is er blijkbaar geen overeenstemming bereikt en het gevolg is nu dat er een dading werd onderhandeld. “In een periode waarin de stad Gent zware besparingen doorvoert voor alle Gentenaars, voelt deze dading van bijna 5 miljoen nog wranger aan”, besluit Deckmyn.

Vlaams Belang zal tijdens komende gemeenteraad dan ook tegen de voorgestelde dading stemmen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF