menu
Word Lid
Vlaams Belang voert actie ter ondersteuning van Gentse flikken

De Gentse Vlaams Belang-afdeling voerde vandaag een actie met spandoek aan de ingang van parkeergarage Gent Zuid. Voorbijgangers die met de wagen het stadscentrum binnenreden, werden opgeroepen te claxonneren om de Gentse politie te ondersteunen. “Onze Gentse flikken hebben het al zwaar te verduren gekregen”, reageert voorzitter Jonas Naeyaert. “De besparingen op de politie door het stadsbestuur zijn de zoveelste slag in hun gezicht.”

Zaterdagnamiddag verzamelden een tiental Vlaams Belangers aan het Graaf van Vlaanderenplein aan de Zuid. Ze hielden er een spandoekactie die bestuurders opriep te claxonneren ter ondersteuning van de Gentse politie. Tijdens de meest recente besparingsronde eind november werd aangekondigd dat er opnieuw op de politie bespaard zou worden door de bijdrage van de stad aan de politiezone te verlagen. In een vorige besparingsronde werd dan weer beslist het geplande aantal extra agenten zou dalen van 50 naar 25. “Onze Gentse flikken verdienen meer respect”, zegt Naeyaert. “Het is zeer ongepast dat er wordt bespaard op de politie terwijl de subsidie-industrie geen duit in het zakje moeten doen.”

“Intriest dat er wordt bespaard op de politie terwijl de subsidie-industrie geen duit in het zakje moeten doen”


Niet alleen de geplande besparingen zijn de actievoerders een doorn in het oog. Zo werd in de zomer van vorig jaar bekend dat de stad een onderzoek wou voeren naar zogenaamd ‘etnische profilering’ door de politie. Mensen met een donkere huidskleur zouden vaker gecontroleerd worden. Schepen van Jeugd Hafsa El-Bazioui (Groen) verklaarde in een interview kort voor haar aantreden dat ze met haar zoontje daarom zou moeten praten over de politie. “Zulke verdachtmakingen zijn nergens op gebaseerd en nefast voor het vertrouwen in de politie”, aldus Naeyaert. “Het toont vooral aan hoe weinig erkentelijk dit stadsbestuur is voor de rol van de politie.”

Vlaams Belang-Kamerlid en voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere sloot zich aan bij de actie. Hij zei het initiatief van de Gentse afdeling een warm hart toe te dragen en herhaalde de steun van de hele partij voor alle politieagenten in het land. Het Gentse Vlaams Belang riep het stadsbestuur op het politiebeleid radicaal om te gooien. “We willen dat deze besparingen teruggedraaid worden en een beleid met meer respect voor onze Gentse flikken”, besluit Naeyaert. “Zij die elke dag instaan voor onze veiligheid verdienen beter.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF