menu
Word Lid
“Vlaams Belang vraagt een actualiteitsdebat na de dodelijke afloop van de storm Ciarán”
Het Vlaams Belang heeft een actualiteitsdebat aangevraagd voor de komende gemeenteraad. De aanleiding voor dit debat is de dodelijke afloop van de storm Ciarán, die op Allerzielen over Gent trok en twee dodelijke slachtoffers maakte. “We vragen ons af hoe dit is kunnen gebeuren en wie de verantwoordelijkheid draagt”, vertelt Vlaams Belang-fractieleider Johan Deckmyn. Daarnaast willen we weten hoe de stad dit in de toekomst zal vermijden.”

De storm heeft in Gent een zware tol geëist. Twee personen, waaronder een kind van amper vijf jaar oud, zijn omgekomen. De omstandigheden waarin deze overlijdens plaatsvonden, roepen veel vragen op bij de Gentenaars. “Ik begrijp niet waarom de stadsparken niet werden gesloten. Andere steden en gemeenten kondigden dagen van tevoren al de sluiting van hun parken aan, maar in Gent gebeurde dat niet”, zegt Deckmyn. "Op deze manier speelde ons stadsbestuur met het leven van de mensen.”

Naast het veiligheidsaspect van de parken, ligt ook de speelpleinwerking van stad Gent onder vuur. Het jongste slachtoffer was namelijk aanwezig op een activiteit van deze speelpleinwerking van de stad toen het noodslot toesloeg. “Het onderzoek loopt nog volop, maar iedereen met gezond verstand weet dat je op zo een dag niet moet buitenspelen”, zegt Deckmyn. “De stad heeft hier duidelijk grove fouten gemaakt, want de monitors kregen geen orders om binnen te blijven.”

“Tot slot is het duidelijk dat er van een groen-dogmatische invulling van de taken bij de groendienst sprake is”, zo besluit Deckmyn. "In plaats van met netheid en veiligheid bezig te zijn, mogen onze stadsdiensten niet voldoende bomen in de lengte en breedte snoeien uit ‘respect voor de habitus’ van de bomen. Te veel bomen in onze stad groeien daarom te hoog en lopen dan ook het risico om te waaien. Gezien de complexiteit van het dossier en de verschillende bevoegdheden, is het noodzakelijk dat we hierover tijdens de komende gemeenteraad een debat voeren.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF