menu
Word Lid
“Vlaams Belang waarschuwt voor escalatie Turks-Koerdisch conflict in Gent”
De rellen in Limburg breiden zich uit tot in Gent. Maandagavond kwam er al een Turks protest samen aan het stadhuis naar aanleiding van de rellen in Limburg, en dinsdagnacht werd een Koerdische horecazaak aangevallen. "We vinden het zeer gevaarlijk dat veel deelnemers maskers droegen tijdens een vreedzame betoging", zegt Gents fractieleider Johan Deckmyn. "Na de vernieling van een Koerdische horecazaak in de Brugse Poort is het duidelijk waarom zij niet herkenbaar wilden zijn. Dit alles is ook een symptoom: want wie multiculturalisme zaait, zal gewelddadig tribalisme oogsten."

Op een video is te zien hoe een groep mannen een horecazaak in de Brugse Poort viseert en er grote vernielingen aanricht.

“Superdiversiteit betekent gewelddadig tribalisme, ook in paarsgroen Gent”


“In Limburg kwam het onlangs nog tot zeer grote rellen en de vrees hiervoor in Gent is groot na het laatste incident", vertelt Deckmyn. "Als men tijdens een vreedzaam protest al maskers moet dragen, is het duidelijk dat de deelnemers andere bedoelingen hebben. Deze zijn pijnlijk duidelijk geworden afgelopen nacht. Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) moet als baas van de politie zijn troepen aansturen om dit conflict kordaat op te lossen. We moeten voorkomen dat de situatie verder escaleert en leidt tot doden of gewonden in onze stad."

Volgens de burgemeester zullen er extra politiepatrouilles worden ingezet en is besloten om via de Turkse gemeenschap in de moskeeën op te roepen tot kalmte. "Deze maatregelen zijn een slag in het water", aldus Deckmyn. "Men spoort de moskeeën aan om tot kalmte aan te manen. Zijn dat dezelfde moskeeën waar vorig jaar gewelddadige incidenten plaatsvonden en waar juist opgeroepen werd tot het gebruik van geweld? De gemaskerde manifestanten en de vernielers moeten worden opgespoord en gestraft. We mogen niet toestaan dat buitenlandse conflicten worden uitgevochten in de straten van onze stad."

“Au fond weten we wat hier aan de oorzaak ligt”, besluit Deckmyn. “Een ongebreidelde massamigratie en een multicultuur knuffelbeleid, ook en zeker en vast door ons paarsgroen stadsbestuur. Want bijna elke etnische groep die tribalisme en segregatie wil organiseren, krijgt een zak subsidiegeld van De Clercq en co en/of de Vlaamse Regering alwaar de partijgenoten van De Clercq aan de knoppen zitten. Dit alles is dan ook een symptoom: want wie multiculturalisme zaait, zal gewelddadig tribalisme oogsten.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF