menu
Word Lid
Voorstel kledingboetiek in WZC’s afgewezen: “Er is te weinig ruimte”
Tijdens de commissie onderwijs, welzijn en participatie deed Caroline Persyn (Vlaams Belang) een voorstel om een kledingboetiek te installeren in de woonzorgcentra in Gent. “Het gaat om een doelgroep die we momenteel zeer moeilijk bereiken. Met dit project zouden we hierin verandering kunnen brengen, ook in het kader van armoedebestrijding lijkt mij dit een perfecte opportuniteit” vertelt raadslid Caroline Persyn. Schepen voor Sociaal Beleid Rudy Coddens (Vooruit) vertelde dat hij het idee voor een winkel genegen is, maar kaatste het voorstel wel direct af, wegens zogezegd plaatsgebrek.

Het idee van een kledingboetiek ontstond in Zellik, waar deze zomer de eerste winkel zal opengaan in een woonzorgcentrum. Het idee erachter is vrij simpel, de kringwinkel staat in voor de kleren en de uitbating is in handen van het woonzorgcentrum. Deze eenvoudige opstelling kost ook nauwelijks iets en kan heel snel geïmplementeerd worden, vindt het Vlaams Belang. “Senioren zijn een zeer moeilijk te bereiken doelgroep en ook in de strijd tegen armoede zou dit een goed project zijn”, aldus Persyn.

Schepen Coddens leek het voorstel eerst genegen en vertelde hierbij dat stad Gent het zelf ruimer zag dan enkel kledij. “Verder in zijn betoog hoorden we vooral excuses om het project toch niet uit te voeren”, reageert Persyn verder. Er zou zogezegd geen plaats zijn en men stimuleert de bewoners in de mate van het mogelijke om zo veel mogelijk buiten te winkelen. “Dit zijn duidelijk drogredenen. Volgens mij zijn er zeker mogelijkheden om een kleinschalige winkel te vestigen, bijvoorbeeld in de cafetaria.”

Het Vlaams Belang toont zich echter strijdvaardig en zal het punt ter stemming brengen op de gemeenteraad van september. “Wij hopen dat de meerderheid inziet, dat dit project het welbevinden van onze ouderen ten goede komt”, besluit raadslid Persyn.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF