menu
Word Lid
“Vrees voor aanslagen in Gent meer dan terecht na islamistische opstand tijdens vrijdaggebed in Gentse moskee”
Tijdens het laatste vrijdaggebed in de Gentse moskee El Fath heeft zich een grote vechtpartij voorgedaan. "Verschillende personen hebben openlijk laten zien dat ze geweld tegen onschuldigen en niet-gelovigen verheerlijken”, reageert Jonas Naeyaert, voorzitter van het Vlaams Belang. Na de recente aanslag in Brussel moeten we extra waakzaam zijn tegenover moslimextremisten. Als een benevolente oproep tot non-geweld met grootschalige rellen wordt beantwoord, dan moeten we niet alleen waakzaam zijn. We moeten deze groep amokmakers ook identificeren en waar mogelijk uitzetten. Wie hier ‘asiel’ aanvraagt, maar moslimfundamentalisme en geweld wil verspreiden, moet eruit.”

Het laatste vrijdaggebed verliep duidelijk niet zoals gepland. De imam sprak over het conflict tussen Israël en Palestina en riep op om geen geweld te gebruiken tegen onschuldigen en niet-gelovigen. Een mooie oproep, erkent Naeyaert. Maar daarop keerden ongeveer veertig Palestijnen zich tegen de imam en brak er een vechtpartij uit.

De vrees voor nieuwe rellen komende vrijdag zit er daarom goed in bij de gemeenschap. Ook bij andere Gentenaars groeit de vrees voor islamistische aanslagen, vergelijkbaar met wat er in Brussel is gebeurd.

“We mogen niet dezelfde fout maken als in Brussel is gebeurd”, besluit Naeyaert. “Iedereen met een gekende islamistische achtergrond moeten we zoveel mogelijk weg isoleren uit onze samenleving en waar mogelijk uitzetten. Ook moeten onze Gentse veiligheidsdiensten de nodige inspanningen doen om risicoprofielen aan de bevoegde federale instanties te seinen. We hebben een groot aantal ordentelijke en geïntegreerde allochtone Vlamingen en gemeenschappen in Gent. Zij en wij met hen hebben geen behoefte aan moslimfundamentalisme in onze stad.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF