menu
Word Lid
“Watteeuw gaat uit de bocht met misplaatste tweet jegens PVDA en Vlaams Belang”
Het Vlaams Belang veroordeelt de “uitsluitende taal en communicatie” van mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen). Die heeft in een tweet Vlaams Belang-raadsleden Gabi De Boever en Caroline Persyn net geen “gespuis” genoemd en uitgehaald naar de PVDA omdat een mandataris van die laatste partij tijdens een barbecueactie Persyn en De Boever heeft getrakteerd op een gezellige babbel en worst.

De electorale spanning onder links in Gent is blijkbaar te snijden, een dik jaar voor de verkiezingen. “De term 'gespuis' kan dan wel ongepast zijn, maar van de weersomstuit (sic) gezellig samen met VB rond de BBQ gaan staan is ook wel behoorlijk misplaatst”, zo tweette Watteeuw. Bij de tweet een foto van PVDA-raadslid Yüksel Kalaz die een praatje slaat met collega’s Gabi De Boever en Caroline Persyn. Watteeuw tagde ineens ook de Gentse én nationale pagina van de PVDA, alsof zij iets te verantwoorden hebben.

“Mensen moeten met elkaar kunnen omgaan als mensen, ongeacht hun mening”


In verdere tweets had Watteeuw het ook over een ‘ongepaste normalisering’ van het Vlaams Belang. “Watteeuw zou beter wat meer bezig zijn met de normale Vlamingen en Gentenaars in plaats van zijn exclusieve politiek te voeren”, reageert Gents Vlaams Belang-voorzitter Jonas Naeyaert. “Want de mobiliteitsschepen sluit niet alleen minder begoede mensen uit door de LEZ en dure parkeerplaatsen, maar zelfs op (inter)menselijk vlak sluit Watteeuw Gentenaars uit.”

“Een schepen in Gent moet schepen zijn van álle Gentenaars. Dat betekent dus ook van Vlaams Belangers”, besluit Naeyaert. “Het Gentse Vlaams Belang vraagt dan ook dat Watteeuw de uitsluitende taal terugneemt en in de toekomst geen discriminatoire taal meer hanteert - zoals het hoort bij een publiek ambt als schepen.”

Het Vlaams Belang kondigt tot slot aan om de kwestie aan te snijden bij de volgende gemeenteraad en een rechtzetting te zullen eisen. “We moeten met elkaar kunnen omgaan als mensen, ook al heb je een andere mening”, licht Persyn hierbij zelf toe. “En daarbij, het was lekkere worst van echt vlees.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF